2015-02-06 Dammsugare


I fredags fick jag bakhjälp, finaste S kom på besök även finaste Dottern L kom också förbi ❤️.
Vi bakade dammsugare, cake pops med Ahlgrens bilar, inte minst macarones... Mums.
 
Dammsugare
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • ca 3 1/2 dl sockerkakssmulor ( jag gjorde en kladdkaka av choklad)
  • 1 tsk arraksessens eller punsch
  • Marsipanlock till prinsesstårta (finns färdig att köpa hos Coop)
  • 100 g 70 % choklad (doppa sidorna)
 
Kladdkaka
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • nypa salt
Smält smöret, vispa ägg och socker poröst. Blanda ner övriga ingredienser. In i ugnen 200g i 10-15 minuter (behöver inte vara kladdigt,, eftersom den ändå skall smulas ner i dammsugarsmeten.
 
 
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och arraksessans (punch). Smula därefter i kladdkakan (bättre om den inte är kladdig). Min var lite för kladdig, blev tvungen att låta smeten stå kyld över natten, istället för 1 timme i kylskåpet.
 
Rulla smeten och placera på kanten av marsipanlocket, rulla, skär. Fortsätt tills marsipanen är slut (Går givetvis att köpa marsipan på bit och därefter kavla till ett tunt lock.
 
Låt stå i kylskåpet i en timme. Smält hälften av chokladen i vattenbae (kastrull med vatten + en värmetålig glasburk över kastrullen) Ta från spisen, lägg ner resterande choklad, rör om.
Doppa ändarna i choklad. Eller varför inte doppa ena änden av pinnen i chokladen, tryck in i dammsugaren, doppa efter tycke och smak i choklad... samt lite sprinkles.. (strössel).
 

 

Dammsugare på pinne! Som S bakat. Sååå fint.  Ser lite ut som marshmallows..
 


Köpte marsipanlock, rullade smeten för att sedan packa in i marsipanen.


 





Doppade varje sida i 70% choklad
 

Resterna av marsipanen fixade S en tjusig ros🍥
Mums.
 

Litet smakprov på cake pops med ahlgrens bilar... Dom blev jätte fina, men smakade inte ahlgrensbilar... Hade varit godare utan...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0