2014-02-10 Hallonmakaroner

 
Hallonmakaroner
 
1 1/2 dl Mandelmjöl (eller mald sötmandel)
2 1/2 dl Florsocker
2 stora  Äggvitor
1/2 dl    Strösocker
1 msk passerad hallonsylf eller Några droppar rosa karamellfärg, jag hade inget hemma, fick bli hallonsylten...
 
Fyllning
2dl frusna hallon
några droppar vatten
1 dl syltsocker
Vill du att sylten skall hålla i några dagar, häll i en nypa Citronsyra
 
 
Börja med att koka upp de frusna hallonen med några droppar vatten. Rör ner syltsockret, koka upp, häll i citronsyran. Låt hallonsylten svalna genom att lägga kastrullen i kallt vattenbad.
Passera någon sked hallonsylf för att få bort kärnorna! tills det blir ca 1 msk.. Denna kan du använda istället för karamellfärg!
 
Vispa mandelmjöl, florsocker i ca 15 minuter (matberedare underlättar)
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa därefter i strösockret gradvis, vispa tills det blir en tjock och blank marängsmet.
 
Vänd ner mandelblandningen, en tredjedel i taget i marängsmeten med en slickepott. När samtliga torra ingredienser blandats i, fortsätter du att veva med slickepotten, blanda ner passerade hallonsylten, veva fram och tillbaka tills marängsmeten är tjock och blank med lite seg konsistens.
 
Häll marängsmeten i en spritspåse med ett ca 1 cm stort runt munstycke. Spritsa ut på ett bakplåtspapper eller om du har en Makaron (macaroon) form, blir jobbet genast lite enklare... Samt fina och runda..
Denna gång testade några utan makaron formen.. blev inte lika lyckat!
 
Totalt 32 runda pluttar om du har bakplåtspapper. Min silikonform innehöll endast 28 formar...
Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.. Värm ugnen till 150 grader. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 minuter.  Låt svalna i ca 10 minuter. Lossa försiktigt makaronerna från plåten och låt svalna helt.
Hallonsylten skall ligga emellan två makaroner.. Mums..
 
Innan makaronerna åker in i ugnen. Formen finns hos Clas Ohlson...
Uttagna ur ugnen.
 
Inte riktigt lika fina om man inte använder en makaron form.... Hmmm.. smaken är dock densamma..
Nu vet jag de..
 
S brer på den hemgjorda hallonsylten... går givetvis bra med köpt... dock inte samma smak!
S kom på att man kunde garnera med lite av hallonsylten. Blev så fint.
Här garnerar S makaronen.
 
Mums.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0