2014-08-04 Sioo



Tvättat och klart, bara oljan kvar.


Sioo Impregnering, steg 1
Skall strykas på i två omgångar, med en torktid på minst två timmar. Får inte regna emellan.

Sioo Impregnering, steg 2.
Skall strykas på efter minst 4 timmar efter andra strykningen av steg 1. Får inte regna! Skall även strykas på efter 10-12 månader. Blir lagom till nästa vår!

www.sioo.se 

Finns att köpa hos Fredells, kanske är det billigare att lägga nytt däck, än att olja in med denna Olja. Tydligen kommer det att hålla i 10-15 år.. Kommer bli grått efter ca 7-8 veckor .


Vädret kontrollerade vi aldrig. Så fint som de va på morgonkvisten i lördags, kunde vi inte tro att se skulle bli regn in på Småtimmarna. 

N kollade väder appen in i första strykningen vid ca 13 tiden, enligt appen skulle regnet komma kl 22! Ojoj, vi startade första strykningen vid 12. Tog 3 timmar att olja in 75 kvm veranda, då började M och jag från var sin ände av verandan. Steg 1 oljan tog slut. Blev en sväng till Fredells i Sickla. 
Med mitt medlemskap i SKB gav de 12% i rabatt, alltid något! Priset får ni kolla själva, som sagt kanske billigare att köpa ny trall, jag vill åt den gråa färgen... Förhoppningsvis håller den vad som utlovas.

Ni kan säkert räkna ut när vi vart klara. Vi lämnade den nyaste delen som är på 15 kvm. Den tog jag idag måndag...

Kl 22 vart vi klara . 
Regnet kom kl fyra på morgonen.... Vi vaknade av att regnet fullkomligt forsade ur våra stuprör! Kan vi ha mer otur.... Inte nog me de, vi vaknade av att värmepumpen som under sommaren kyler ner huset till ca 21 grader, den stod och droppade rakt ner på vardagsrum golvet.... Antagligen har evakueringsslangen för lite lutning, i kombination av allt för hög luftfuktighet...

Första strykningen av steg 1







Två strykningar snart klart.
Steg 2 Sioo penslas på. Fördel att använda förlängningsskaft till penseln. Spar både på ryggen, knäna samt går betydligt snabbare att bli klar...



Dagen efter ösregnet... Ser ut som att allt sköljts bort! 

Kvistarna verka redan ha blivit gråa...


Idag har jag oljat den andra delen av verandan. Då startade jag 8 på morgonen...




Dagen efter... 

Bara att vänta 6-8 veckor... 

Vi får hoppas att oljan är så bra som den utlovar,,,då kan vi räkna med att bara njuta, utan underhåll de närmsta 10 åren, tvätt av verandan slipper vi nog inte....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0