2013-11--21 Musli

Världens finase dotter fick lite husmorsinspiration. Hon fixade Musli till både mamma och pappa.
Min utan pumpafrön och hasselnötter, annars rätt lika... Mums .
Hon städade badrummet och bakade bullar.... och de bästa va att hon hälsade på en pensionär hon hjälpte när hon jobbade hos Fyren i våras. Va glad han måste ha blivit när hon kom med nybakade bullar. Åhh.. man blir lite tårögd att vi uppfostrat denna fina tjej.

 

Müsli
1 dl Kokosflingor 
2 dl Havregryn 
2 dl Dinkelflingor
1 dl Rågflingor
1 dl Fiberhavregryn
0.5  dl Hela linfrön
0.5 dl Sesamfrön
1 dl Solrosfrön ( skall hackas) 
2.5 dl Mandlar ( skall hackas)

Pumpakärnor (för den som önskar)
Hasselnötter (för den som önskar) (skall hackas)


1.5  dl vatten
3 msk olja
1 dl flytande honung eller sirap!
1 msk mald kanel

Torkade tranbär, torkade blåbär

(Hon gjorde dubbel sats = två plåtar, ena plåten fick även lite hackade pumpafrön, hasselnötter, russin (1dl av varje!) Kanske behövs det lite mer vatten och olja.   Blanda alla torra ingredienser utom kanel i en bunke. Blanda olja, vatten, kanel och honung/sirap i en annan bunke. Rör ner vätskan i grynblandningen. Om vattenblandningen ej täcker den torra blandningen, häll i lite mer av varje....
Fördela på ett bakplåts papper in i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter, rör om på plåten. Sänk till 80 grader. låt stå i ca 1 timme. Stäng av värmen, låt grädda resten av natten!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0