2013-03-28 Påsktårta / Påskmiddag

Taget med vanlig kamera...
 
Årets påsktårta.... En riktigt Gul Påsktårta med massa citronsmak... Mums..
 
Påsktårta á la CillasCitron
 
Marängbotten
 
5 äggvitor
2.5 dl socker
2 tsk Maizenamjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk äppelcidervinäger
 
Vispa vitorna till hårt skum.. Vispa i sockret, vispa vidare till ett riktigt krämigt vitt skum. Blanda ner Maizenamjöl, vaniljsocker och sist äppelcidervinäger.
Klicka ut märängsmeten på ett bakplåtspapper i valfri storlek...
 
In med marrängen i nedre delen av ugnen, 150grader i 10 minuter, Säng värmen till 75 grader... Låt stå i ca 2 timmar till.. stäng av värmen... marängen kan med fördel stå kvar i ugnen tills du skall garnera tårtan..
Marängen håller sig bättre än om den får fatt på syret ute i det fria....
 
 
Lemon curd..
5 äggulor
2.5 dl socker
Saft av två citroner
 
Vispa äggulor och socker i en värmetålig skål. Lägg skålen i ett vattenbad i en kastrul och koka upp vattnet... vispa citronsmeten . Låt skjuda i vattenbad i ca 20-30 minuter... skall bli en härlig krämig smet. Glöm inte bort att veva runt....
 
 
Citronfromage
Köpte Citronfromage från Ekströms ..
.
 
Grädde 5 dl
 
Gul karamellfärg
 
Garnering... olika strössel och skumankor..
 
Maräng i botten, därefter citronfromagen samt Lemon curden... Sist grädde...
Inte minst garneringen..
 
 
 
Min favoritbild... Tänk att få gå Påskkärring på arbetstid, vilken lyx.. J sminkade aldrig av sig inför
kvällens påskmiddag..
 
 
 
 
 
 
 
 
Med mobilkamera å blixt....
Mobilkamera utan blixt.... Svårt att ta en riktigt bra bild..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0