2013-02-13 Mini Semlor med vaniljgrädde

 
Igår fixade vi mini semlor a la Thornberg...
 
 

50 g Svenskt Smör
2 12 dl Mjölk
25 g jäst
1 14 dl Arlas Kesella
2 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
34 dl strösocker
CA 8 dl vetemjöl

1 st uppvispat ägg

Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll över mjölken och rör runt tills jästen löst sig. Tillsätt Kesella, socker, salt och den stötta kardemumman och det mesta av mjölet. Arbeta degen till en fin deg.. låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Dela upp i små runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Grätta i 5-7 minuter tills dom fått en fin färg.

 

Vaniljgrädde
Snabbmarsan : 2dl mjölk + 5msk marsanpulver, blanda därefter i ca 1 dl uppvispad grädde. För att få en så fin och krämig vaniljgrädde

 

Låt bullarna kallna, skär av ett lock på bullarna.

 

Vispa 2 dl grädde till tre till fyra fullar

 

Fyll bullarna med vaniljkräm, spritsa därefter grädde ovanpå vaniljgrädden, på med locket.. pudra rikligt med florsocker...

mums.

 
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0