2013-04-24 Brytbröd med massa nyttigheter

Här kommer dagens brödrecept.
 
Brytbröd med massa nyttigheter..
 
5 dl mjölk
50 g jäst
250 g kesella naturell 10%
1 1/2 tsk salt
3 msk honung (flytande eller vanlig)
1/2 dl linfrö
2 dl Grovt dinkelmjöl
2 dl Gramhamsmjöl
8 dl vetemjöl
  1. Värm mjölken till fingervarmt (37 grader). rör ut jästen i mjölken.
  2. Tillsätt kesella, salt, honung, vispa med en visp för att kesellan skall blandad med degvätskan.
  3. Veva ner linfrön, dinkel-, graham- och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.
  4. Låt degen jäsa under en handduk i ca 40 minuter.
  5. Dela degen i 16 olika delar (Först i två delar, därefter varje del i två, därefter varje del i fyra delar, om jag räknat rätt blir det 16 delar).
    Rulla varje del till jämna runda bollar.
  6. Lägg degbollarna intill varandra på en plåt med bakplåtspapper och strö lite vetemjöl över dem.
  7. Låt bröden jäsa under en handduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Grädda bröden mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Brödet i mitten är ovan recept... Brödet till vänster bakade lilla fröken L, Grahamsbullar.. recept kommer...antingen på familjens blogg eller hennes egna http://mitt0liv.webblogg.se/
Brödet till höger är vanliga rågsiktskakor med lite frön som dekoration.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0