2013-04-22 Svartvinbärsmarmelad godis

 
 
Svartvinbärsmarmelad godis
 
10 gelantinblad
200 gram Svartavinbär (100g svartvinbärspuré) går även bra med hallon, blåbär mm)
2 1/2 dl strösocker
1/2 vit sirap
Knappt 1 dl vatten
1 tsk Citronsyra
 
Dekoration: Strösocker
 
  1. Pensla formen med olja
  2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten
  3. Tina Svartavinbären, sila genom en sil för att få en fin puré.
  4. Koka socker och vatten i en kastrull
  5. Tillsätt sirapen och koka på hög värme till 150 grader. Rör inte allt för mycket under kokningen.
  6. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt svartvinbärspurén. Låt blandningen koka upp på nytt till 125 grader. Rör om då och då.
  7. Ta upp gelantinbladen och skaka av vattnet, rör ned dom och citronsyran i Svartvinbärsmassan i kastrullen. Ta bort kastrullen från platten och låt blandningen svalna till 55 grader. Rör om ett par gånger under tiden. Portionera ut smeten i formen / formarna..
  8. Låt stelna i 3-4 timmar..
  9. Lossa från formen och rulla i socker.. Skär eventuellt i önskad storlek..
 
 
 
 
Jag fick denna fina form av min far.. Kan både baka godis och glass å muffins..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0