2012-12-02 Glöggen har tappats upp!

Igår tappade jag upp glöggen på flaskor...flaskorna har redan efter en dag fått klarare glögg.. Kan uppfattas lite grumlig direkt när man tappat upp glöggen, men den trillar ner på botten av flaskan. Nästa helg blir det glöggprovning.
 
Om du vill göra glögg till jul finns det fortfarande tid... Minst tre veckor skall glöggen stå och jäsa..receptet finns under min kategori Cillas Kokbok... bläddra dig ner.. Här kommer delarna i receptet.. glöm inte att röra minst en gång per dag.
 
5.5 liter Svagdricka
2.6 kg socker
0.3 gram jäst
5 medelstora skalade skivade potatisar
1 bit färsk eller torkad ingefära
1 påse hel kanel
3 påsar hela kryddnejlikor
1 påse hela kardemummakärnor
1 burk russin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0