2012-08-15 Saftat och syltat..

I helgen saftade och syltade jag.. har även kört ett kok ikväll med äpplen.. Otroligt gott med äppelsaft. Mums..
 
Tips från Farmor, En nypa salt i saftkoket så smakar saften mycke bättre. Sockret får man såklart inte glömma;-),
Ovan flaska fick värdinnan på brunchen vi va till i Söndags.. istället för blomma.
De blev en hel del äppelmos och även hallonsylt..
Blev även körsbärssylt..
 
Överblivna spritflaskor är perfekt att hälla upp den nykokta saften... om det finns en liten skvätt sprit kvar blir saften automatiskt konserverad. Vid användande av vanliga flaskor är det viktigt att tvätta ur dom med atamon.
 
 
 
 
Saftmajan består av tre delar...och lock... i den överstan lägger man i frukten / sockret och en tsk sallt. mellersta delen ångas saften till sig.. understa delen fyller man med vatten som ångar upp till äpplena på översta planet av saftmajan.. Vilken uppfinning.
 
När saften ångat klart häller man i 1tsk atamon per kg frukt... häll upp på flaskor.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0