2011-09-15 Räksoppa med toast


Idag blev det räksoppa med spenattoast..
L fick lite inspiration av gårdagens program halv åtta hos mig, men den
soppan innehöll en massa konstigheter som inte jag kunde äta, mangogräs,
jag tål inte mango men gräs vetigudarna, kändes lite onödigt att testa.

Vi komponerade ihop en egen soppa, helt ok...
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 skalade och hackade morötter
1 gul lök
olja
1 msk dinkelvetemjöl
4msk passerade tomater
2 msk hummerfond
Två droppar flytande honung
Salt
Cayennepeppar
Grädde
800gram frysta eller färska räkor.

Garnering
Creme fraiche
Dill

Koka vatten, hackade morötterna, buljongtärningarna i ca 15 minuter
Hacka och fräs löken i en kastrull med olja, blanda i vetemjölet, därefter
passerade tomaterna och hummerfonden och sist saltet. Hälldärefter över
lök och tomatröran bland morötterna. Mixa soppan med en mixerstav i ett antal minuter,
Häll i grädde efter smak samt Cayennpeppar.
Fördela räkorna i fyra skålar, häll över den varma soppan, klicka i en 
klick creme fraiche och en dillkvist, vi hade ingen dill fick bli en kvist 
Basilika istället, fungerar lika bra.

Vi gjorde spenattoast till... Gjord på Formfranska från Pågen,
Färsk bladspenat, mozzarellaost, basilikablad. Smöra formfranskan på båda
sidor...för den som vill kan man lägga på en salami bit eller Kalkonpålägg.
Grillade i bordsgrillen.. 

Min far och J ser rätt nöjda ut, antagligen ett gott betyg.


L ser galen ut som vanligt..Hennes signum:)

Vi gjorde en liten bönsallad gjord på Kidneybönor, tomater, balsamvinäger,
timjanolja från Gunnarshög, Italiensk salladskrydda, salt, pepper, färsk
basilika


Just nu håller L på att förbereda morgondagens efterrätt, hon skall på
pyjamas party hos sin barndomskompis,, säger man så när man närmar
sig 20 och skall till sin kompis från grundskolan (Nacka Musikklasser)
Eller är det bara vi gamlingar som säger så!
Toblerone cheesekake kommer det bli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0