2011-03-27 Hallonknäcke!



Hallonknäcke..

Igår blev det hallonknäcke till efterrätt. 4 pers.

2 dl frusna hallon
strösocker efter smak.

Knäcke
2dl havregryn
1dl strösocker
25-50g smält smör.


Sätt ugnen på 225grader. Blanda havregryn och socker. Smält smöret,
häll i det smälta smöret i havregrynblandningen.
Lägg i de frusna hallonen i en lite mindre ugnsfast form eller
4 små ugnsfasta portionsformar, det går givetvis bra att ha äpplen eller
någon annan frukt man föredrar. (Det går också att glanda alla ingredienser
i en glasskål och köra i micron i någon minut, blanda ihop)
Strö över socker över de frusna hallonen efter önskemål.
Häll därefter på knäckblandningen på hallonen. In i ugnen i nedre delen
i ca 15 minuter, tills knäcken fått en fin och knäckig yta.

Servera med en klick grädde, eller varför inte vaniljglass. Jag hade tyvärr
ingen glass hemma, det fick bli grädde.

Det blev inga bra bilder,,,vi hade släckt hela huset utom ugnen då
det va earth hour
De va inte mörkret som gjorde bilderna dåliga,,, hade kommit åt
autofokus...Finns det sådant idag! men men man lär sig något varje
dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0