2011-01-22 Chokladtryffeltårta


Inge godis hemma, då bakar L en härlig chokladtryffeltårta...

Chokladtryffeltårta

200g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2 dl dinkelvetemjöl
1 krm bakpulver

Smält smör och choklad på svag värme.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Vänd ner mjöl och bakpulver i chokladsmeten.
Vänd sist ner vispade äggen.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter.
Grädda mellan nedre och mellersta delen av ugnen (fas 2) på
200 graders ugnsvärme i ca 12-15 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Servera gärna med lite lättvispad grädde och färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0