2011-08-02 Äppelmos


Igår gjorde jag äppelmos på löpande band!  totalt 11 burkar äppelmos,
inte illa.


I söndags plockade M av alla äpplen som va kvar..Har nog slängt ca
6 korgar med äpplen som fallit ner...

Även M skalade några äpplen, valet va att laga middag eller skala
de resterande 10 äpplena,,valet va enkelt, skala äpplen och diska!


Skal i en bytta och tärnade äpplen i den andra.
Koka upp med lite vatten i botten i ca 10 minuter, Vispa till en fin jämn
mos! häll i så mycke socker som du vill ha:) 1/2 kryddmått natriumbensoat
+ 1/2 kryddmått citroncyra per liter mos.
Häll upp på glasburkar sköljda i natriumbensoat eller atamon.


Blir gott på gröten i vinter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0