2010-11-15 Pizza deg in i frysen..


Hade lite jäst över så jag slängde ihop lite pizzadeg.

50g jäst
5 dl ljummet vatten
ca 0.75 dl olja
salt
Dinkelvetemjöl

smula sönder jästen, häll i lite i taget av det ljumna vattnet och blanda
ut i jästen. Blanda sedan ihop resterande ingredienser. Rör ihop till
en smidig deg.

Dela degen i smål bitar som blir lagom till en rund liten pizza.
Ta ett bakplåtspapper per pizza. Häll på rejält med vetemjöl på
bakplåtspappret och på degen, kavla ut degen till en rund pizza bit.
Vik ihop ena kanten av bakplåtspappret. Ta ett nytt bakplåtspapper
och gör likadant, lägg sedan nästa utkavlade pizza deg ovanpå den
andra pizza degen omsluten av ett bakplåtspapper, fortsätt så tills
degen är slut.
Omslut sedan högen med den utkavlade pizzadegarna! med lite
aluminiumfolie. Lägg in i frysen. Plocka sedan fram vid behov
så många pizza bitar ni vill grädda.


Än så länge ligger mina i frysen... fortsättning följer någon annan dag::)
Men för er som är sugna på att prova. Ni kan lägga på vad ni
känner på pizzabitarna,, grädda i 220graders ugnsvärme i ca 8-10 minuter.
Förslag är att lägga på lite passerade tomater. Salami, mozzarella och lite
ruccola sallad när pizzan precis är nygräddad.. Eller en vegetarisk
Passerade tomater, färskspenat, mozarella, basilika..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0