2010-01-31 Kladdkaka med cocosknäcke



Kladdkaka med överdrag av coccosknäcke

100g smör (smält)
2 ägg
2.5 dl socker
1msk vaniljsocker
5msk kakao
en nypa sallt
2.5 dl dinkelvetemjöl (går bra med vanligt vetemjöl)


Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Lägg ett bakplåtspapper i
önskad form. Pensla lite smöt på bakplåtspappret.
Häll i socker, vaniljsocker, salt, kakao och mjöl i äggsmeten och sist
det smälta smöret, vispa.
Häll i smeten i formen. Klipp till bakplåtspappret efter formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 10 munuter. Låt kakan svalna en aning.

Cocosknäcke

1/2 dl ljus sirap
1 dl socker
3 dl cocos
1 dl grädde
1msk kakao
25 g smör

Blanda sirap, socker, cocos, grädde och kakao i en kastrul, låt sjuda i
fem minuter, lägg sist i smöret och rör om.

Bred på cocosknäcket på kakan och grädda ytterligare i 7-8 minuter.

Strö på lite extra cocos om så önskas för att få lite färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0