2010-12-13 Lucia bullar... Lussebullar med pärlsocker


Ikväll har jag bakat lusse bullar med pärlsocker på.. Eller Lucia bullar/
Saffransbullar..

Lucia bullar med Pärlsocker.
50g jäst
175g smör
5dl mjölk gärna 3%
1.5 dl strösocker
1 g saffran
1 sockerbit
1 ägg
Dinkelmöjl tills degen blivit smidig:)

Pensling
1 ägg
Pärlsocker

Smält smöret, meda smöret smälter: 
Smula ner jästen i en degbunke. Lägg sockerbiten i en mortel samt saffranet,
krossa sockerbiten med saffranet i morteln.
När smöret har smält, blanda i mjölken och värm till fingerljummet.
Blanda ut jästen med lite vätska i taget. Häll sedan i resterande vätska.
Blanda i saffranet samt sockret. Vispa ägget poröst i en separat skål.
Häll sedan i ägget i degvätskan. Blanda i lite vetemjöl i taget, tills degen
blivit smidig.
Låt jäsa i ca en halvtimme..

Gör önskade bullar och placera på ett bakplåtspapper. Låt jäsa på
plåten i ca. en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och strö
pärlsocker över dina lucia bullar! Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
180 graders varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.

Degen har jäst klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0