2010-04-15 Skumbollar...



Ikväll har jag gjort skumbollar, tar inte många minuter.. Tyvärr
tar det lite längre tid innan du kan smaka av dom fantastiska skumbollarna..

Skumbollar

1 msk gelantinpulver
1+1 dl kallt vatten
1 äggvita
3 dl socker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Garenering:
Kakao
Kokosflingor

Koka upp 1 dl kallt vatten med gelantinpulvret och vispa hela tiden i ca
5 minuter, ända tills det skummar på ytan. Häll i den andra dl kalla vattnet
och ta från plattan och fortsätt vispa.
Under tiden ber du någon vispa äggvitan till hårt skumm, häll i sockret och
vispa (blir rätt grynigt men helt ok), häll i lite av vätskan samtidigt som någon
vispar, häll sedan i florsocker och vaniljsocker  under vispning. Häll i resterande
vätskan under ständig omrörning. Fortsätt sedan att vispa tills smeten är rejält tjock.
(från början är den lös och man tror att hur skall det kunna bli skum av detta!
Men det blir det, efter ca 10 minuters vispning börjar det tjockna) När smeten är
riktigt tjock häller du upp den i en form ca 30 x 20 cm med en hög kant.
Lägg platsfolie i botten av formen och sikta kakao och strö kokosflingor i botten
häll på smeten, sikta sedan kakao på överdelen samt strö kokosflingor.
Dra plastfolie över formen och ställ in i kylskåpet.
Minst 6 timmar skall den stå. Gör den med fördel dagen innan.
Vid servering, skär önskade storlekar och vänd sidorna i kokos och kakao.

På lördag får ni se slutliga resultatet. Just nu står den i kylskåpet och gottar på sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0