2009-09-18 Färska kräftor hos M och U.. & Akuten på Sachsska..

Denna kväll var vi bjudna till M och U på färska kräfter från vättern.  U hade fraktat hem levande kräftor i bilen för att sedan koka dom.. Väldigt gott och trevligt. Vi blev även bjudna på en otroligt god tomatsalsa.. hackade tomater, rödlök, koriander, olivolja på ett gott härligt färskt bröd från Delselius...
Normalt brukar en av oss dricka alkohol när vi är bortbjudna, utifall det händer något med L... Men idag när L var med och hon är ändå 17 år.. tänkte vi att äh vi tar en taxi det är ju ändå fest!!! och L var med så vi viste vart hon höll hus:)

Men men...L hade klagat på morgonen över bölder på handleden som kliade, men hon måde bra. Gick till skolan som vanligt. På kvällen när vi åkte iväg till M och U, klagade L på att hon kände sig tung i armarna och kände sig lite dålig men annars ok... Senare på kvällen får hon stora bölder på armarna, benen och hela ryggen. Vi får lite kortisonsalva av M som vi stryker på och fortsätter kvällen.. Men efter en stund kommer L ner med svullna läppar och klagar på att det sticker i munnen. Vi besultar för att ta taxi hem.. Väl hemma ringer jag sjukvårdupplysningen. Dom ber oss åka in omedelbart till Sös.. Vi som inte har någon bil hemma och både jag och M har druckit vin/öl... inte bra. Vi ringde och väckte stackars K som sov. Hon var snäll och skjutsade in L och mig till Sös...
Inne på sös möttes vi av en knivskuren man och en annan som blivit slagen i ögat.Uh uh...I väntrummet fanns ytterligare män i yngre åldern som varit i slagsmål. Kändes inte roligt. Jag och L gömde oss bakom en pelare och väntade.. Som tur var slapp vi vänta.. En sjuksköterska ut och meddelade att vi hamnat fel och att vi skulle till barnakuten då L inte fyllt 19. Vi gick ut från akuten på sös och möttes av blodpölen från den knivskade mannen, vandrade upp till Sachsska. Där möttes vi av god bebislukt och otroligt trevlig personal som mätte L´s syresättning och gav henne histamin och vi fick sätta oss ner i ett lugnt väntrum men barntv. Där satt vi och två små barn som rultade runt.. I den stunden var L glad att hon inte fyllt 18.
Efter en sund fick L även Kortison. Läkaren konstaterade att hon fått en allergisk chock. Vi fick med oss histamin och kortison, samt han skrev en remiss för en utredning. Det enda L är allergisk mot är myggor och getingar, men inget annat. Men allt gick bra och dagen efter hade svullnaden gått ner tack vare medicien hon fick.

Så här såg L´s hand ut. Normalt har hon smala långa fingrar. Här är fingrarna
svullna, röda och vita fläckar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0