2009-10-10 Dillstuvad potatis, falukorv

Idag serverades det Dillstuvad potatis med stekt falukorv (kokt torsk till frun i huset) till middag.

Fyra personer. Klart på 30 minuter om du får hjälp med att blanda till salladen till maten,, som är ett måste:)


Dillstuvad potatis
10 medelstora potatisar

Klick smör
2dryga matskedar dinkelvetemjöl
Mjölk till rätt konsistens!
Grönsaksbuljon 2tsk pulverform
Salt, peppar
Knippe klippt dill

Skala och hacka potatisen i önskade tärningar. Förkoka potatistärningarna i vatten, i ca 4 minuter.
Under tiden, smält smöret i en kastrull. Veva ner mjölet för att sedan hälla på fet mjölk i omgångar,
tills den fått en fin konsistens. Blanda i buljong, salt och peppar efter smak. När sedan potatisen kokat klart,
häller ni potatisen i en pasta sil och låter vattnet rinna av. Därefter blanda i potatisen i mjölkröran.
Sist klipper ni i dillen och blandar runt.

1/2 falukorvsring

Skiva falukorven i tunna skivor, lägg ner i stekpannan. Stek till lagom färg.

Smörgås i ugn
Gammalt vitt bröd
Smör
6st Soltorkade tomater

Skiva brödet i lagom storlek (är det gammal baguette, halvera). Finhacka de soltorkade tomaterna, blanda ner med 3 dryga msk smör. Bred på röran på de skivade brödet. Grädda mitt i ugn ca 6-10 minuter, 220graders ugnsvärme.

Grönsallad.
5st småtomater som delas i önskad storlek
4cm hackad gurka
3 salladsblad som rivs i


Varianten med Kokt Torsk..



Morfars tallrik..med Stekt Falukorv









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0