2009-10-05 Älgbullar i höstrusket...

Denna vecka hade Coop extrapris på Älgfärs 99kr/kg. Vi slog till direkt...Vad passar bättre i
höstrusket än älgbullar med potatis, brunsås och rårörda lingon....

1kg älgfärs
1-2 ägg
grönpeppar
Rosmarine
Salt och peppar

Blanda älgfärsen med äggen samt kryddorna. Rulla älgbullarna efter önskad storlek.
Stek älgbullarna på båda sidor. Lägg därefter älgbullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Kör in i ugnen för att få dom genomstekta. 200graders i ugn ca 15 minuter.

Sås
Häll i en klick smör i kastrullen, blanda i 2msk mjöl. Häll därefter i mjölk så att såsen blir lagom
tjock. Blanda därefter i Soja, kryddorna grönpeppar, rosmarine, salt och svartpeppar efter smak.

Rårörda lingon.
Ett fruset paket lingon, socker efter önskemål.. Värm lingonen i en kastrull tillsammans med lite socker.

Kokt potatis.
Vill man att det skall vara lite fint kan man lägga på någon färsk krydda.. jag hade Timjan
hemma, så det fick bli Timjan..



En liten höstruskbild...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0