Pastasallad med kyckling.

Idag blev det pastasallad med kyckling. Kycklingen har jag kokat i min tryckkockare. Säger bara tryckkokare.. gör livet mycket enklare.. Kycklingfilé tar ca 10minuter att tillaga i tryckkokaren..

Fyra personer + en matlåda.

3 färska kycklingbröstfile. (alternativt 1pkt ingelstad färdigskivad kalkon)
(timjankallpressad rapsoja, balsamvinäger, halv färsk citron, kryddor som finns hemma, salt peppar)

250g barilla pastasnurr, Cellentani. (6minuters pasta)
3dl gräddfil
1msk skånsk söt senap
Svartpeppar, Italiensk salladskrydda, salt.

1 burk majs 140g (Bonduelle) (Finns på Konsum)
1pkt fetaost (äkta grekisk fetaost)
Knippe kruksallad efter önskemål (går bra med färsk spenat också)
7cm gurka
6 små tomater (gärna romantica tomater)
Avocado 1-2st
Svarta oliver, gärna kalamataoliver


Sätt på vattnet till pastan och koka upp pastan ca. 6 minuter beroende på pastatyp, häll i salt, eventuellt en droppe olja för att slipp att pastan kokar över..

Om ni har en tryckkokare  tar kycklingen 10 att koka, annars ca 20-25 minuter i foliepaket i ugn, 180g varmluft eller 220g vanlig ugn.
Lägg kycklingen antingen i tryckkokaren eller i ett foliepaket, häll över oljan, balsamvinäger, pressa över den
halva citronen och lägg ner citronen, krydda med salt peppar och eventuellt om du har färska örter hemma är det
bara att lägga ner ett knippe. 

Kyl ner pastan när den sköljs. Häll ner pastan i en rejäl skål. Pastan måste vara kall. Häll i gräddfilen, senap, italienska salladskrydda, salt och peppar. Blanda runt pasta och grädfil med krydor till en krämig röra. Smaka av, krydda efter eget behov!
Blanda i majsen. Strö salladen och gurkan över pastan. Därefter smula i fetaosten och dela tomaterna i hälften och häll över tillsammans med oliver och avocado.
Denna dag glömde jag bort oliverna.. Vill man ha i paprika istället för avocado går det också utmärkt.

Nu är kycklingen klar, skär den i små skivor och häll över. Tar ni färdigskivade kalkonskivor är salladen gjort på 15 minuter, med tryckkokare 20 minuter annars ca 25-30 minuter med foliepaket.



 




bild


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0