Morgan hjälper Owe att sjösätta sin båt....

Även våra godavänner har en Ockelbo DC21, deras är en lite nyare variant av skrov än vad vi har. Lite högre och en lucka i förruffen, vilket är bra för den som inte gillar att balansera på relingen för att gå i båten:)

Idag har Morgan hjälpt Owe att sjösätta deras båt. Nästa helg hjälper Owe Morgan att sjösätta vår båt.. Det lät krångligt...Vi ligger vid ju vid samma båtklubb, men i vår båtklubb måste man ha med sig en kompis, det kan ju vara frun eller vad som. Men fruarna i huset (Cilla och Kerstin) dom ser till att det finns matsäck med. Vilket tar lite tid:) som ni vet..
Det brukar vara lyxigare matsäck när Owe sjösätter än när Morgan. Kerstin gör goda räksmörgåsar, medan det oftast blir korv när Morgan sjösätter...
Nu har det blivit så att Morgan och Owe hjälper varandra. Det är inte ok att vi sjösätter våra båtar samma dag och att Morgan och Owe hjälps åt samma dag.. Nä då måste dom ta med sig varsin kompis.. lät krångligt.
Jag och Lisa åkte ut för att fortsätta med vårrustningen av vår båt och passade på att se hur det gick till. Måste säga att det var många människor men kunde inte se att dom hjälptes åt... det hade nog gått att sjösätta båda våra båtar på samma dag utan att ha med sig en extra kompis:) Men regler är till för att hållas och något måste väl gubbarna i båtklubben ha att göra. Men det kommer säkerligen bli ett generationsskifte när 80-talisterna tar över.. Då sköts säkert i och upptagning på distans:) Via datorer som lyfter upp båtarna och ner i sjön...Och en radiostyrd bil som kör fram båten till kajen..

Här är lite bilder från dagens sjötättning. 


Inte vår båt eller kompisens.. men såg lite roligt ut. Liten traktor och stor båt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0