2009-07-22 Spenatsmörgås i ugn....

Dagens lunchtips. Tar ca 15 minuter att tillaga.

Går även bra att ha som förrätt.

Antal smörgåsar per person bestämmer man själv.
Nedan är två smörgåsar var för tre personer....

6 st små minibaguetter (Bäst resultat är coops minibaguetter bakeoff bröd)
smör att bre på
1 litet pkt färsk baby spenat
1 litet pkt mozarella
knippe färsk basilika
Skivad salami alternativt skivad smörgås kalkonkött eller skinka för den som vill ha lite mer matigt...

Halvera de halvfärdiga minibaguetterna, bred på smör på båda sidorna. För den som vill ha lite mer matiga smörgåsar lägg på några skivor av antingen salami, kalkon eller skinka, på undersidan av den halverade smörgåsen. Lägg på rejält med färskspenat ovanpå. Skär mozarellan i små tunna skivor och lägg mozarellan över spenaten på respektive smörgås. Toppa lite med färsk basilika. Lägg på överdelen av den halverade baguetten.
Grädda mitt i ugnen på 200grader, i ca 8-10 minuter.

Under tiden  smörgåsarna gräddas tillagar ni en:
Tomar och bönsallad.

I burk eller tetra pak med kidneybönor (dessa är färdiga att bara skölja ( om man kokar själv tar det betydligt längre tid)
6 små färska tomater
Timjanolja går bra med vilken olja som helst.
Balsamvinäger (på landet hade jag tyvärr ingen balsamvinäger utan tog äppelcidervinäger vilket också går bra)
Italiensk salladskrydda efter smak
salt och peppar.
Färsk basilika.
Salt och peppar.

Skölj kidneybönerna om ni använder er av kidenyböner på burk eller tetra. Skär tomaterna i halvor och blanda ihop med kidenybönorna. Häl över olja och balsam-/äppelcidervinäger, därefter kryddorna efter smak.

Färdigt att servera. Drycktips! Färskpressad äppeljouice från Kivik, dock inhandlad hos Coop. Allt hinner man inte göra själv:)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0