2009-07-20 Sandhamns bageriet AB har blivit rånade på dagskassan!!!

Stackars vår lilla L, det blev en veckas sommarjobb på Sandhamns Bageriet, I går fick hon ett sms att dom utsatts för grova stölder och att dom måste skära ner på personal... Jo jag säger det. Hade väl varit bättre att samla sin personal som består av ett gäng ungdomar och meddela om vad som hänt.. Själva ordet stöld är för mig att någon stulit från kassan av personalen.
Idag sa vi åt L att ringa för att veta om hon skulle fortsätta jobba eller om det bara var en ledig dag till idag pga av stölden från i helgen.. L har varit ledig hela helgen vilket var välbehövd efter en veckas slit från kl 06.00 till ca 13.30 till 14. varje dag utan en enda rast eller lunch.. Tydligen får man göra detta med våra ungdomar.. Är inte acceptabelt anser jag.

Vi åkte hem en sväng i helgen dels för att fila på huset och gå på bio samt sommarkrysset på gönan, passade även på att bunkra upp lite risifrutti och bananer som L skulle ha med sig för att få i sig lite näring. Men men så blev inte fallet nu.
Va gör man, skall man strida..Hon har ett avtal som säger att hon skall jobba tom. 31 juli. Är ju lite sorgligt eftersom hon tackat nej till ett annat jobb.
Men nu blir det tre veckor till ledigt och en erfarenhet rikare.

Jo den grova stölden var att i går söndag hade dom glömt att låsa dörren till bageriet och någon har gått in och stulit kassan på 100.000kr.. Men hallå, vilken jävel lämnar en dagskassa... och om det är en dagskassa kan han väl ha råd med en stackars sommarjobbare med 71 kr i timmen, alternativt samla ihop feriearbetarna och att alla får dra ner på sina timmar, jobba två dagar per vecka istället för fem...Men det kanske var hela veckans kassa?? Omsättningen per år förgående år var 1.932.000kr för bolaget.
Det måste ju vara någon som är ansvarig för kassan?? själv tycker jag det låter smått otroligt. Det finns ju ett postkontor på Sandhamn... Själv sommarjobbade jag på Posten i Sandhman i  fem år, men det är förvisso 20 år sedan.. Men på den tiden kom alla företagare in varje dag innan posten stängde med dagskassan för insättning... Det är förvisso 20 år sedan som sagt, men pengarna måste ändå in på kontot även idag..
Ja ja nog om det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0